325.

Ojdå. Klockan är visst 00,05, vilket betyder att det är den 31:a juli 2010, vilket betyder att jag fyller 26 år idag. Wohoo. Det ska jag fira med att gå och lägga mig. God natt alles!


                                                                       Bild: Emelie

324.

Okej, jag måste bara säga en sak. Här har jag gått och varit gravid i jag vet inte hur många dagar och hur många månader men ett flertal och tittar man nu på min lilla nedräknare här till höger så är det 36 dagar kvar. Och som jag skrivit så många gånger tidigare så tittar twins gärna ut lite tidigare. Så det betyder ju med säkerhet att inom 36 dagar är jag och älsk föräldrar.

Gah.... Skrämmande tanke. Och faktiskt helt ofattbart. Jag förstår det bara inte. Jag kan förstå när någon annan är gravid att denne kommer bli förälder, men JAG. Lilla JAG? Jag är ju så liten (läs; ung), inte kan jag ta hand om ett litet nytt liv. Nej precis utan jag ska ta hand om och ha ansvar för två små nya liv. Totally mad. Men vi klarar det. Han och jag. Vi växer in i det och vi har så mycket stöd från folk runt omkring så man blir alldeles rörd i själva hjärteroten.


                              Kan ju påpeka att guldgossarna blev till runt dessa dagar :)

323.

Idag har min rygg pajat. Har så otroligt ont. Jepps, here comes the klagomur. Har försökt med något som ska trycka på punkterna som smärtar något enormt. Det är liksom i bröstryggen inte längre ner där jag har läst att man kan börja få ont nu. Gissar att det beror på mina utomordentligt sköna sovställningar jag hittar. Not.

Jag längtar till tisdag. Så mycket kan jag säga. Give me tuesday. Now. Please!                                                          Heavy boys............

322.

Jag börjar må psykiskt dåligt snart alltså. Jag klättrar på väggarna, fast inte genom att röra mig då jag endast ligger i soffan och kämpar med dessa sammandragningar som inte direkt blir färre. Men jag börjar känna att detta, mitt hem, har blivit ett fängelse. Det är ingen höjdare.

Well, min karl jobbar en dag till sedan har han semester i en vecka. Ska bli så himla skönt att ha sällskap. Kunna prata med någon. Jag går ju typ omkring och pratar med mig själv och det är ingen häjdare. Man blir lätt mongolid av det.

Nu när karln kom hem satte jag honom i arbete på det jag inte klarar av. Han fick måla klart balkongstolarna, jag når inte riktigt ner längst ner.
Sedan kokade vi lite nappar och nappflaskor. Wohoo. Snart. Snart. Jag hoppas väldigt snart.


                                                            Massa nappar.

321.

Igår kom då dagen som jag inte egentligen haft en tanke på att den kunde komma. Migrändagen. Jag har klarat mig utan migrän i ungefär åtta månader, visst jag har haft lite känningar men det har aldrig brutit ut i riktig migrän. Men igår så, PANG. Jag visste i mitt bakhuvud att jag inte får äta min migränmedicin då jag är gravid så jag skickar iväg ett mess till erfarna Alex som både har erfarenhet av både graviditet och migrän och frågar om man får äta Ipren eller Alvedon. Får svar tillbaka att Ipren bör man undvika. Bra då klämmer jag en alvedon. I messet skriver hon också att fem dagar innan hennes förlossning fick hon det värsta migränanfallet ever.

Hehe. Hoho. Haha.

Jaha, men jag ska ju inte föda förrän tidigast nästa vecka. Well well. Alvedonen hjälpte tyvärr inte ett piss så bruden som sitter här i larvigt rosa tisha och svullna fötter har inte sovit så gott i natt. Det har visserligen blivit lite bättre så nu håller jag tummarna att smärtan försvinner och att ungarna håller sig kvar i magen till tidigast den
3:e augusti. Tack.

320.

Vecka 35 är det alltså för oss nu. Tänkte att jag kunde slänga in lite information om vad som hänt/händer den veckan.Jag kommenterar med fet text om hur jag har det.

Barnet

Nu är barnet ungefär 45 centimeter långt. Du har säkert känt av att barnet hickar ibland (om jag har!). Det sväljer fostervatten, kissar och tränar därmed matsmältningen. Barnet har hittills varit ganska skrynkligt men nu börjar huden räta ut sig. Navelsträngen är generellt cirka 50 centimeter lång och tjock som en tumme.

Vikt 2 600 gram.(Nu kanske inte mina väger så här mycket, men den ena är nog inte långt ifrån och det känns, det börjar bli tungt. Riktigt tungt.)

Tvillingar

Om du väntar tvillingar eller fler är barnen antagligen lite mindre och då är det snart dags för förlossning. Många tvillingar föds redan i vecka 36.(Shit, jag kan bli mamma nästa vecka! Jag kan visserligen bli mamma imorgon med, men jag har sagt åt dem att stanna där inne till efter ultraljudet nästa måndag i alla fall.)

Mamma

Ditt totala fundusmått är nu ungefär 31-35 centimeter.(Vi har inte mätt det på mig, då det inte säger någonting om hur mina två foster där inne växer.Det är endast ultraljud som kan visa det.) Du kan ha ökat mellan cirka elva till tretton kilo.(För två veckor sedan hade jag gått upp 13, får se på måndag hur mycket mer jag lagt på mig-) Så här långt in i graviditeten brukar ledbanden och musklerna i korsryggen mjukas upp. Detta kan göra att du får ont i ryggen.(Peppar, peppar har jag sluppit ryggont. Det är mer magen som spänner då den växer.) Om värken är besvärande bör du prata med din barnmorska. Många känner sig lättirriterade nu. Bebisen trycker på överallt. Det är svårt att andas, sitta, stå och sova. Prata mycket med din partner så han eller hon förstår vad du går igenom. Nu står magen som högst för att snart sjunka ned lite. Då blir det lite lättare att andas igen.(Nja,hade svårt att andas väldigt tidigt och det försvann även väldigt tidigt, däremot har jag motvilligt välkomnat Mr Halsbränna. Fy i helvete. Hade ingen aning om hur jobbigt det faktiskt var.) Det är lätt att bara fokusera på förlossningen, men börja också att läsa på lite om amning och livet efter förlossningen. 

319.

Då var det dags. Fick några påminnelser igår om att det borde uppdateras med magbild. Så, nu är vi alltså inne i vecka 35. Helt jävla galet vad nära slutet vi är nu, eller slutet, det är väl kanske slutet på graviditeten men början på så mycket mer.


                                                   Kör med den schyssta gördeln.

318.

Okej nu kanske det verkar som att denna kvinna klagar och det kanske jag gör också. Men jag börjar bli lite smått trött på denna mage, men jag tror framförallt att det är dessa sammandragningar som är jobbigast. Magen blir hårdare än hårdast. Det är inte jätteskönt. Den får jättegärna bli hård till nästa sommar (om man tar bort lite bristningar) så att man kan styla på beachen, men just nu vill jag bara bi av med dem.

Men grabbarna får inte komma ut förrän tidigast 4:e augusti för du har vi hunnit vara på ultraljud och pratat med barnmorskan och läkaren och bestämt vilken sorts förlossning det blir.


                                                       Trött tjockis.

317.

Igår var en riktigt trevlig dag. Vi tog det hyfsat lugnt under dagen, plockade undan lite bråte bara för att sedan bli upphämtade av Fred-Olof som tog oss ut till Babyland där vi hämtade ut en babubox med lite allt möjligt i. Schyrrans. Vi passade även på att köpa ett skötbord som vi kan ha i badrummet. Bilder på allt detta kommer upp senare.

På hemvägen åkte vi förbi en matbutik och införskaffade det vi behövde för kvällen, middag och massa snusk som vi kunde vräka i oss efter maten. Det blev kinesisk pyttipanna - nasigoreng. Sedan kollade vi på Kick ass. Inte riktigt min kopp te kan jag säga. Den var konstig men inte konstig på mitt sätt. Hur som helst nu har man sett den i alla fall.

Det blev ganska sen sänggång, men det spelar ingen roll. Sover ju inte så bra nu för tiden. Syster Minst stannade kvar här över natten så vi har kollat film även idag. Det blev Killers och My life in ruins. Båda var bra. Jag är ju en sådan som gillar typiska amerikanska komedier som man kan lista ut slutet på. Skittråkigt men sådan är jag.


                                                 Min älsk och Fred-Olof

                           Bunten med girrrls. Svampen, syster Minst (gömd) och syster Mellan.

                             Jag hittade ett jättestort chips så jag var glad för resten av kvällen.

316.

Färdigäten. Har precis klämt en Billy's panpizza och en burkcola. Vette fan om det är okej. En fredag liksom? Ensam. Panpizza. Hur som helst blev jag mätt.

Hmm, har lite skumma känslor down there. Ingen smärta, bara (som jag sa till karln igår) att jag blir påmind om att jag har en ingång där nere. ?? . Jag vet inte alls hur jag ska förklara det. Kunde inte förklara det igår heller. Hur förklarar man för en karl, jo men det känns i sliiiidan. Nej det funkar inte, för hur ska han veta hur jag känner då? Hur som helst är det ingen förlossning på G. Jag ska först på ultraljud innan det kommer ut några barn här. Det är redan bestämt.


Nej för att göra denna kväll ultimat så ska jag gå och fortsätta mitt husmorsprojekt - målningen.


                                          Fotat av : Emelie

315.

Nu har den här tjockisen äntligen dragit sig i kragen och påbörjat ett projekt som hon velat göra i säkert tre månader, men bara inte fått tummen ur. Nu är tummen urdragen och första penseldragen är målade. Ska ju måla om balkongstolarna och bordet och även några ramar. Jag är en sådan tönt som tycker sådant här är riktigt roligt. Jag sitter verkligen och njuter medan jag drar penseln fram och tillbaka. Skruva ihop IKEA-möbler är också lite av en fetisch jag har, dock inte nu (älsk har fått skruva ihop de senaste inköpen då jag bara varit stor och tung).


Kul.Kul.Kul.Kul.Kul.Kul.Kul.Kul.Kul.Kul.Kul.Kul.Kul.Kul.Kul.Kul.Kul.Kul.Kul.Kul.Kul.Kul.Kul.Kul.Kul.Kul.Kul.

314.

It's been a while, så nu tycker jag det är dags att göra en lista. Som jag längtat efter att ha något att göra. Okej, nu kör vi.

1. Vad skulle du inte vilja heta? Allt förutom Cicci
2. Varför? Jag är en Cicci. Simple as that.
3. Vad är det för färg på dina sängkläder? Hmm, vita med något blommönster på av något slag.
4. Vet du vad promiskuös betyder? Japp!
5. Googlade du för att få reda på vad promiskuös betyder? Nej!
6. Vilka fördomar har du? Oj, vad svårt. Men jag har lätt att skaffa mig fördomar innan jag fått motsatsen bevisad.
7. Varför? Dålig egenskap jag har.
8. Är det något du aldrig skulle göra? Klappa/hålla i en hårig äcklig jävla spindeljävel.
9. Skulle du göra det för en viss summa pengar? Nope.
10. Varför/Varför inte? För att jag är så inni helvete rädd för spindlar.
11. Vilket är ditt tidigaste barndomsminne? Farmor och jag gick och plockade vitsippor när mellansyrran föddes. Då var jag två och ett halvt.
12. Vem är din bästa vän? Älsk och mina systrar. De enda jag pratar med ALLT om.
13. Varför är han eller hon det? För att jag kan berätta ALLT för dem.
14. Vad har du gjort för att förtjäna ditt liv som du har idag? Gjort saker jag inte ångrat...typ.
15. Struntar du i att svara vissa personer när de skriver på msn? Ja, det händer nog. Ibland blir man liksom fast.
16. Varför? Jo, för att man blir liksom fast ibland.
17. Berätta lite kort om den femte personen som är online på msn. Haha, det är Frysen. Lusens ex. Ja vad ska man säga? Vi jobbade på Hellhouse några år tillsammans, han har även gått i samma klass som Limpz. Världen är allbra liten ibland.
18. Vilken smiley använder du mest? :)
19. Finns det någon person du önskar att du aldrig hade träffat? Ja.
20. Varför? Världen skulle se så mycket bättre ut utan denna person.
21. Gör du något produktivt just nu? Sitter ju och skriver denna lista :/, men jag ska snart ut i köket och fortsätta diska.
22. Varför gör du den här listan? Jag är en nörd.
23. Tror du att folk kommer läsa den? Inte en chans.
24. Hur är din relation med dina föräldrar och respektive syskon? Den bästa. No doubt about it.
25. Har du någonsin skämts för en eventuell partner? Nej!
26. Varför? Ja, varför skulle man?
27. Har du någonsin gått hos en kurator/psykolog och isåfall varför? Nix.
28. Har du någonsin provocerat någon för skojs skull? Nej, jag gillar inte konflikter och shit. Jag är som sagt en nörd.
29. Vad gjorde du? ...
30. Vilket är ditt bästa respektive värsta minne? Värsta hittills är nog när tiden ute i bubblan Lillsved tog slut. Så många tårar, så stor saknad som följde efter den dagen. Bästa minnet är nog hela det året. SÅ mycket kärlek som upplevdes under 07/08 önskar jag att alla får uppleva någon gång i livet.
31. Varför? Men va fan, jag har ju precis förklarat.
32. Vilken film har påverkat dig mest? Shrek 2 hahaha.
33. Varför? Humor. Are we there yet?
34. Har du någon psykisk sjukdom? Om ja, vilken? Inte någon diagnostiserad vad jag vet.
35. Äter du några vitaminer eller liknande? Ja just nu käkar jag järntabletter och folsyra, men inte annars.
36. Mår du bättre av dem? Jag märker inte någon skillnad, men de säger att det är bra för barnen och för min återhämtning efter förlossningen.
37. Äter du några receptbelagda mediciner? Nix.
38. Varför och vilka? Därför att jag är frisk som en nötkärna.
39. Vilken är den sämsta film du sett? Svart kat vit katt. Så jävla sugig faktiskt.
40. Motivera varför. Jag har förträngt den faktiskt, men den var riktigt dålig.
41. Nämn tre saker du vill göra innan du fyller 25. Well, jag är 25 och jag har nog nått det enda mål jag satte upp. Först var det: "Få mitt första barn innan jag är 25", när jag inte fått det, ändrade jag det till "bli gravid under året jag är 25". Och det lyckades jag ju ganska bra med. Kanske hinner få ut de innan ajg fyller 26 till och med. Men förhoppningsvis inte.
42. Nämn tre saker du vill göra innan du dör. Få barnen, kanske något syskon till dem också, gifta mig (trodde jag aldrig, men efter att jag träffat min älskade kärlek så har han fått mig på helt andra tankar. Dock inget prinsessbröllop med prinsessklänning och sådana grejer.) och få uppleva barnbarn.
43. Vart hittade du den här listan? På någon blogg som vanligt.
44. Vilken är din favoritmat? Asiatisk mat. Skulle kunna leva endast på det.
45. Finns det något du aldrig skulle kunna tänka dig att äta? Hund.
46. Varför? Det går lite emot mig själv.
47. Varför gillar du katter? Jag gillar inte katter.
48. Vet du vad asperger är? Ja!
49. Googlade du för att ta reda på vad det är? Nepp!
50. Vet du vad skillnaden mellan schizofreni och personlighetsklyvning är? Min pappa är psykolog...behöver jag säga mer?
51. Föredrar du randigt framför rutigt, eller tvärt om? Jepp, randigt före rutigt.
52. När hade du feber senast? Det var faktiskt under graviditeten, så typ kanske i februari eller mars.
53. Är du rädd för svininfluensan? Nej?
54. Varför? Varför skulle jag vara det?
55. Beskriv dig själv med en mening utan att börja med ”jag” eller ditt namn. Tycker tiden går alltför långsamt när man längtar efter något.
56. Har du ritat på dig själv med en spritpenna? I så fall, vad skrev du? Tror fan inte det. Är allergisk mot det mesta så jag skulle nog få en allergisk reaktion haha.
57. Hur många kuddar har du i sängen? En, men den sover jag knappt på!
58. Sover du med ansiktet emot eller från väggen? Just nu mot väggen. Rör inte så mycket på mig i sömnen då jag har en stor jävla bula på magen...
59. Skulle du kunna göra allt för någon du älskar? Ja, som det känns nu. Beror dock på vad "allt" betyder och varför. Bara för att? Nej då vet jag inte, men gällde det livet så borde jag göra det.
60. Varför? Varför alla dessa varför-frågor?För att fylla ut listan?
61. Hur långt skulle du kunna gå för att skydda de du älskar? Långt.
62. Vilken slags musik lyssnar du inte på? Nu kommer jag få spö av mina systrar: Håkan Hellström.
63. Varför? Jag tycker inte att han sjunger bra.
64. Har du lätt för att bli kär i kärleken? Jag är kär i min karl.
65. Varför? !!?!???!?!!!??!
66. Har du svårt för att bli kär på riktigt? Hur blir man kär på låtsas? Inget jag har upplevt i alla fall.
67. Hur länge varade ditt senaste förhållande? Förhållandet innan det jag nu befinner mig i varade ett och ett halvt år ungefär.
68. Varför tog det slut? Well, enligt min mening så bygger ett förhållande på givande och tagande och så kanske man ska känna att man får kärlek av den andra utan att behöva dra det ur den...
69. Har du ljugit om din ålder IRL? Nix.
70. Har du ljugit om din ålder på nätet? Nope.
71. Har du ljugit om att du är/inte är oskuld? Varför?
72. Har andra trott att du varit äldre än vad du är? Nej däremot yngre. Jag är alltid lillasyster och Mellansyster är min storasyster när vi går ut.
73. Hur många år handlade det om? Don't know.
74. Överkonsumerar du energidrycker? Om Coca cola räknas till energidryck så brukar jag vanligtvis missbruka det ja.
75. Anser du att du är intelligent? Oh yes, kanske inte matematiskt och logiskt. Men jag kan och evet så mycket annat. Mensa är liksom inget för min del.
76. Är du nöjd med ditt könsorgan? Haha, spännande fråga. Jo men det är jag nog. Har inte sett det på ett tag nu bara. Ska bli spännande att se det om några veckor. Det kanske har ändrat utseende totalt :p
77. Varför/varför inte? Varför INTE?
78. Vilken del av din kropp har du fått mest komplimanger om? My ass...som inte riktigt kommer vara sitt riktiga jag efter graviditeten. 
79. Vad för komplimanger? Ja, vad kan man få för komplimanger för röven?! "Vilken hängröv du har", "Åh vilka breda höfter, du ser ut att ha fött 6 barn, minst".
80. Skulle du någonsin medverka i en porrfilm? Inte riktigt.
81. Varför/varför inte? Jag skulle få alla andra att känna sig så dåliga och fula, så jag står över.
82. Årets bästa respektive sämsta köp? Bästa står nog och väger mellan tvättmaskinen och barnvagnen. Sämsta....vette fan. Kanske något klädesplagg.
83. Motivera ditt svar. Tvättmaskin är en lyx vi inte riktigt är vana vid att ha i lägenheten. Alla borde ha det så. Barnvagnen, ja vad skulle vi göra utan den?
84. Vad inom sex går du inte med på? Djursex.
85. Varför? gdjsjjdskd
86. Anser du att sex blir bättre med/utan känslor? Well, känslor måste vara med för min del i alla fall och då räknar jag känslan attraktion till det.
87. Varför svarar du undvikande på sexfrågorna? Gör jag väl inte?!
88. Är du trött på alla frågor? Börjar bli det ja.
89. Varför? Därför!!!
90. Vilket/vilka samtalsämnen gillar du bäst? Bajs.
91. Vad gör dig riktigt generad? Komplimanger
92. Varför? För att jag inte är van vid att få komplimanger, så jag har ingen aning hur jag ska svara!
93. Är du bortskämd? Inte med prylar, däremot med kärlek, hur jävla fånigt det må låta.
94. Har du någon speciell relation till något nummer? Några stycken.
95. Vilket och varför? Keep it to myself ;)
96. Tror du att listskaparna har Asperger? Ja något knas måste det ju vara.
97. Varför? <----------------
98. Om du hade möjligheten att få reda på hur och när du skulle dö, skulle du vilja veta? Inte direkt.
99. Har du bäddat sängen? Näpp!
100. Har du fått ut någonting av den här listan? Nä...


Nu går jag och diskar. Och har du verkligen suttit och läst igenom denna lista som jag i alla fall tyckte var värdelös och tråkig så tycker jag att du är väldigt tålmodig. Gå och unna dig en glass eller så.

313.

Varning för känsliga läsare!

Jag har varit vaken och uppe i dryga timmen och mina fötter är redan stora som ballonger och blå! Försökte fånga det på bild, men den blå nyansen ville inte fastna. Så enjoy och bortse gärna från mitt avskavda nagellack, det är inte så lätt att nå ner till tårna längre...                                                               Mmmm, mysigt!

312.

BB-väskan är nu packad, det enda som ska ner är varsin napp till grabbarna-. Jag ska bara koka dem först, sedan kan de nästan komma när som helst. Men jag vill helst att de ligger kvar i alla fall två veckor till. Dels så de fettar på sig och dels så att vi hinner gå på det sista ultraljudet och skriva en förlossningsplan och bestämma om det blir vaginalt eller kejsarsnitt. Så man kanske blir en smula förberedd i alla fall.


Där står den, färdigpackad.

311.
När jag läser mig fram till hur det kan vara i vecka 34 så står det att magen nu kan börja sjunka ned och göra det lite lättare att andas. Jag kan inte påstå att jag har några större problem med att andas, men jag kan inte heller tycka att min mage har börjat sjunka. Ibland kan det dock bli tung nedåt om jag står upp och har en sammandragning. Men magen (läs barnen) blir ju bara tyngre och tyngre så jag gissar att det inte är lång tid kvar tills den börjar sjunka.


310.

Efter läkarbesöket igår gick jag förbi Posten för att hämta ut ett paket som jag fått leveransblankett till, dock hade inte paketet kommit till Posten, så karln gick upp dit innan jobbet nu för att hämta ut det. Jag trodde att det var fläktarna vi beställt till mormor och farmor, men icke. Det var vinsten jag kammade hem för ett tag sedan. Det tackar vi för. Varenda liten pryl är välkommen i detta hem.

Efter Posten gick han vidare till tobaksbutiken dit fläktarna hade blivit levererade (hade fått leveransrapport via mail igår). Icke. Inte en fläkt så långt ögat kan nå. De kan komma eventuellt på fredag. Jaha, men varför skickar de då ut bekräftelsen undrar jag? Hade jag varit ensam och så här fet hade jag inte gärna sprungit upp dit fler gånger. Jag hade blivit riktigt förbannad. Nu blev jag mest bara besviken, då mormor och farmor får bita ihop i värmen.

         
                                                                                Vinsten!

309.

Här sitter man igen då. Jag som vill göra så mycket, men jag orkar bara inte. Har sovit middag och dregglat så där mysigt som bara jag kan göra. Jag ska ju egentligen måla ramar, balkongmöblerna, diska och lite annat småplock som att kanske någon gång få arslet ur och packa färdigt BB-väskan. Men icke. Denna kvinna är på tok för fet och slö. Det liksom spänner något kolossalt i magen just nu. Inte bara sammandragningar utan det känns som att magen växer och växer och växer.

Snart måste jag dock dra mig i kragen och ta mig upp till läkaren. Jag vet att det är för det bästa, men jag mår bra och har inga krämpor (foglossning, hemorojder, ryggproblem, halsbränna etc) så just idag när jag känner mig lite tung så känns det onödigt att gå dit.

308.

Måndag. Ny vecka. Ny bild. Mer tjockis. Vecka 34.

307.


Älskade du <3
Foto: Emelie

Idag blev älsk pappa. På papper. Vi åkte till stadsdelsförvaltningen och fick där skriva på lite papper som bekräftade att han är barnens far, i och med att vi inte är gifta. Så nu behöver de bara komma ut så skickar sjukhuset resterande uppgifter till Skatteverket så att allt registreras. Vi bad nämligen om att få skriva på paprena innan då vi antagligen kommer ha upp över våra huvuden att göra sedan när de väl har kommit.

Hon som hjälpte oss var hypertrevlig. Jag hade förväntat mig en tant i sina 50's som mest bara gör dessa saker hela dagen och mest gör det på rutin. Men Maud hjälpte oss och småpratade lite om tvillingar och frågade på om en massa olika saker. Hypernice. Skönt att se sådant tycker jag. Hade jag lite förutfattade meningar kanske? Möjligt. Men jag blev jätteglad i alla fall. Så även karl, då han också är pappa på papper nu (jag har ju mitt moderskapsintyg på papper).

Innan stadsdelsförvaltningen var vi hos barnmorskan som lyssnade på de små hjärtljuden som lät bra och tog blodtryck och kollade blodsockret (tror jag att det är?). Blodsockret var lite lågt, men det var för att jag inte ätit på ett tag.

När vi gick ut därifrån pssade jag på att väga mig igen, det var ju trots allt två veckor sedan jag gjorde det. Jag hade gått ner ett halvt kilo? Jag förstår ingenting. Jag känner mig ju större. Däremot vet jag att barnen mår bra, var ju på ultraljud förra veckan då allt stod rätt till och de växer precis som de ska.

 

306.

Hyfsat dålig uppdatering på min front känner jag. Men jag har legat i soffan de senaste dygnen och bara sovit och haft sammandragningar. Har liksom inte orkat göra någonting. Jag är ett riktigt roligt sällskap. Not.

Återkommer väl när jag har något av intresse att skriva om eller några roliga bilder att klicka upp.

Ni kan få två bilder att jämföra med så länge :)


Vecka 16

Vecka 28

305.

Var inne på bloggtoppen och skulle klicka mig in till vissa tvillingbloggar jag läser och såg till min stora förvåning att min blogg låg högst upp på temat tvillingar. Det tycker jag var lite roligt. Men jag har ju ingen aning om vilka det är som läser min blogg.

Jag har kanske koll på 5-10 stycken så kan inte resten av er skriva en liten kommentar.
Hur gammal är du?
Var bor du?
Hur hittade du min blogg?
Vad får dig att läsa min blogg?
(resan fram till tvillingarnas ankomst, bilder, totalt-jätte-intresserad av mitt superaktiva och händelserika liv? etc)

Det brukar inte vara många som svarar men om någon som jag inte hade en aning om svarar så blir jag jätteglad.


304.Idag har det varit lika varmt som alla dagar innan denna. Men jag trotsade värmen, gick upp till centrum (i sakta mak) och mötte upp några tjejer. Vi handlade med oss lite lunch och gick i lika sakta mak tillbaka hem till mig. Det blev en riktigt trevlig dag, trots att hälften av järngänget inte kunde komma. Synd, men så är det när man är många och alla jobbar olika och har semester olika.

Efter de hade gått gjorde jag inte många knop. Min ena fot har varit asmysko. Gravidtjohej gissar jag. Först var den typ svullen och blå på ovansidan med vita prickar på undersidan(?) så jag lade mig med fötterna i högläge så svullnaden och alla konstiga färgkombinationer gick bort, men det liksom bränner fortfarande i foten som om den var jättesvullen. Kanske dags att införskaffa stödstrumpor?

303.

Dagarna går i sakta mak när man är fånge i sitt hem. Okej så illa kanske det inte är. Men jag har blivit tyngre, större, fetare, varmare och får mer och mer sammandragningar som bidrar att jag gärna är hemma i hemmets lugna och trygga vrå då det är på tok för tidigt att ungarna kommer ut nu. Och risken är ju som sagt större när man väntar två. Så jag sitter här hemma och ruvar. Har jag tur är folk ledig och kommer hit. Igår var en sådan dag.

Karln började inte förrän klockan ett så han åkte inte hemifrån förrän klockan var tolv. Runt två kom mina kära systrar på besök och de hade köpt med sig lunch till mig. Schyrrans. Blackebergs hamburgare. Måste provas om man inte provat den innan! När jag hade gått förbi illamåendet i graviditeten, typ runt fjärde månaden, klämde jag lätt en 150 grammare och kunde gärna klämma resterna av mina systrars burgare (90gr) som de inte orkade. Igår hade jag problem med att få ner en 90-grammare. Börjar det bli trångt därinne månne?

När de hade pyst iväg kom Elin förbi med en inflyttningspresent och stannade till sena kvällen för att sedan byta av när min karl kom hem igen. Sysselsatt hela dagen = något jag gillar.
Okej tillbaka till inflyttningspresenten. Jag är kär. Jag hade sett en lykta på Indiska som jag tyckte skulle passa idylliskt bra på ballen vår och gissa vad vi fick som inflyttningspresent? Lyktan såklart. Helt underbar. Kan sitta och bara titta på den i evigheter. Har redan knäppt massa bilder på den. Först i solljus, sedan i skymningsljus med ett värmeljus i, och även i mörker. Underbar!Visst är den fin?!

Underbar!

Kräftmacka ute på balkongen när solen äntligen hade gått ner bakom trädet.

Elin var nöjd.

Tjockisen också.

302.

JAG VANN!!!

Jag var med och tävlade om ett litet kit från Libero på Denizes blogg och gissa om jag vann? Well jag avslöjade ju det det första jag gjorde i inlägget. Jag är så glad. Jag har aldrig tidigare vunnit något. Möjligtvis när man drar i ett snöre på Gröna Lund i ett stånd som heter "Vinst varje gång". Så nu är jag riktigt glad.


301.

Vecka 33 var det här alltså.


Jag besparade er synen av en tjockis i endast trosor så jag gjorde som Kissie, redigerade bilden lite. Fast vi har nog lite olika mål med vår redigering/retuschering. Men säg att ni gillar mina byxor?

300.

Igår gick vi in i vecka 33 (ska lägga upp en bild snart). Idag var det ultraljudsdags. Det är vårt tredje ultraljud och det görs med tvillingar bara för att se att båda växer som de ska. Karln jobbade idag så jag drog med mig syster Mellan som sällskap med tanke på den värme som råder i vårt land. Man vill ju inte svimma ensam på tunnelbanan eller så.

Båda småknoddarna växer precis som de ska, visst det skiljer lite mellan de men det är helt normal. Den ena ligger några gram över (126g) "normalt" med en vikt på 2163g och den andra lite under (96g) med vikten 1941g. Tillsammans väger bara barnen 4100 gram.

Hittade en liten tabell som visar vad allt i magen väger på ett ungefär i vecka 30;

Foster                                                                   1500 g
Livmoder, moderkaka och fostervatten              1840 g
Bröstkörtlar                                                          360 g
Moderns blod                                                        1300 g
Resten av kroppen                                                3500 g

Total viktökning                                                     8500 g

Detta är alltså när man bär en unge, lägg på tre veckor till på detta och ett barn till, en till moderkaka och lite mer fostervatten så kan ni ju tänka er att jag har gått upp några pannor. Tydligen är normal viktuppgång för tvillinggravida 16-20 kilo. Jag kan säga att då är jag inom ramen i alla fall. Har so far gått upp 13 kilo.

Barnen i min lilla (jepp jag är sjukt ironisk här) mage hade inte flyttat sig mycket sedan det senaste ultraljudet. Den som ligger längst ner låg med rumpan ner ( i säte) och den andra i tvärläge. Ligger de kvar så om tre veckor känner jag en brud som kommer vara med om den första operationen i sitt liv, men vad som helst kan hända. De kan fortfarande ändra läge, dock kommer jag känna det då. Vi får se helt enkelt.

299.

Nu får vi se hur detta går. Denna feta val ska ge sig ut i värmeböljan till ett ultraljud. Som tur är har jag syster yster med mig. Jag tycker faktiskt det känns riktigt obehagligt att ge mig ut i denna värme, jag satt ju nästan och svimmade i soffan igår. Satt. I soffan. Hemma. Usch. Jag hoppas verkligen att SL vet vad luftkonditionering är på sina färdmedel. I värsta fall blir det en bulle hem.

Fy fan för denna värme.

Jo man får klaga när man är gravid. Jag får i alla fall klaga.

298.

Jag vet ärligt talat inte vart jag ska ta vägen. Jag rinner bort. Vi har öppet överallt i lägenheten för att förhoppningsvis få till något slags korsdrag, men utan resultat. Jag sover utan täcke. Jag har blöta handdukar i pannan, på fötterna. Karln hämtar is åt mig från frysen att lägga i nacken, på fötterna, ja hela kroppen.

Jag brukar inte ha något större problem med värmen, men denna sommar, denna värme är något utöver det vanliga. Man har ju som en kamin i sig. Så kroppsvärmen är så sjukt mycket högre än vanligt, och då hjälper det inte att Sverige känner för att satsa på värmerekord. Fy fan!!!!!

297.

Kort uppdatering. Det är varmt. Jag är gravid. Jag rinner bort. Och herregud, sa jag att det är varmt?

Ulle var här i fredags, så då solade vi och åt god lunch på balkongen. Som vanligt.Vi har fixat sängen åt de små nu. Japp det är bara en säng, vi har fått tips om att de gärna delar säng de första månaderna.


Igår kväll satt jag på balkongen till klockan tolv på kvällen ungefär. Hur mys som helst och där svalkade det i alla fall. Skönt för en tjockis som jag.

296.

Det rycker och spänner och drar i min mage. Det är tydligen två små pojkar där inne som tenderar att bli större och större. Vissa stunder kan jag knappt gå för att det känns som extrem håll. Ni vet när man är ute och springer och får lite håll, men efter ett tag känner man att man inte kan ta ett steg till utan måste stanna upp och försöka mildra hållet. Det är inte en sammandragning då, jag vet faktiskt inte vad det är och det gör ju inte ont, som i dags-att-föda-ont, så jag är inte orolig. Det är mer så att det är lite småjobbigt att inte kunna gå från datorn till toan (yes det är den sträckan jag går under dagarna).

Igår när karln hade kommit hem gick vi i sjukt långsam takt (pga mitt "håll") upp till centrum för att möta Mallan från jobbet som skulle skänka babysitternas RollsRoyce till oss. Schyrrans tycker vi. Hon hade med sig sin lilla gullegris som låg och snusade så sött i vagnen. Shit, jag minns när man gick runt o tänkte för typ sju månader sedan; Undra om Mallan har fött än? Och nu ligger hon där i vagnen som en halvårsunge och snusar. Så sjukt vad fort tiden går. Knas. Men nu har vi i alla fall två babysitters. Utmärkt! Då slipper det bli bråk :)

Idag tänkte denna feta val försöka varva balkongen och solandet med att rensa lite papper som ska in i en pärm (jag som aldrig i hela mitt liv varit ordningssam vad gäller papper, kanske dags att rycka upp sig och bli ordningssam?). Ska även tvätta upp de första små lakanen som barnen ska få gosa ner sig i.

I helgen ska vi städa lite här hemma då svärmor och svågrar kommer hit på besök. Ska väl även försöka hinna med att mååla de där jäkla balkongmöblerna någon gång, tvätta lite nappar och nappflaskor. Packa klart BB-väskan. Ja det är lite som ska göras. Men det är bara kul, och det kommer kännas bättre om man har alla dessa saker klara.


Bild: Emelie

295.

Igår var det sådär varmt igen, så Elins veranda hägrade. Jag överdriver inte om jag säger att det var varmt. Men jag klagar inte heller. Vi låg o stekte tills det var dags att laga lite lunch som Ullsi och Jompz köpt med sig. Det blev en riktigt god sallad. Efter lunchen hade skuggan närmat sig och jag låg och njöt i helt perfekt temperatur. Lagom för en tjockis liksom.

På kvällen var det då dags för semifinal mellan Tyskland och Spanien. Jag behöver väl inte säga att vårt hem hejjade på Tyskland. Konstigt vore väl annars? Tyvärr spelade riktigt jävla dåligt, redan första kvarten märkte man att de inte riktigt gav full fart framåt. De körde endast defensivt spel, vilket resulterade i en skittråkig match, med förlust. Sugit.

Tvättade även upp lite babykläder så att alla elaka kemikalier försvinner, har en andra maskin inne nu. Det ser så himla sött ut när det hänger minikläder på tvättstället. Det går liksom inte att förstå att vi snart kommer ha så små barn hemma hos oss som faktiskt kommer ha den storleken eller kanske till och med mindre. Snutt.


Tjockis gör sig redo att entra vattenspridaren.

John Cleese?

Jompz och Ullsibert övade handstående.

Go salladslunch.

Supersmaskig vattenmelon.

Jag var taggad INNAN matchen.

De små söta kläderna.

294.

Imåndags var det ytterligare en vecka som vi nått. Vecka 32. Går vi hela vägen så betyder det att det är åtta veckor kvar tills vi har barn. Jag hoppas på att de i alla fall kan titta ut i vecka 38. Det börjar bli ordentligt tungt och jag har som sagt många sammandragningar som drar och spänner och varje gång de kommer så blir jag så extremt kissnödig.
Jag var hos barnmorskan i måndags och lyssnade på deras små heartbeats. Det lät riktigt bra. Pulsen låg på 130 och 148, så den ena var antagligen lite mer aktiv just när vi lyssnade.
Nästa tisdag är det dags för ytterligare ett ultraljud. Då ska syster Mellan följa med.

293.

Nu ska jag erkänna en sak som förmodligen får folk att gå i taket. Jag sitter inomhus. Jag sitter i bikini och svettas som en jäkla gris. Det liksom lackar svett. Mina fötter ska vi nog inte prata om, de är inte från denna värld. Röda och svullna som en nyuppblåst ballong. Som tur är är fötterna det enda som börjat svälla på mig (om man bortser från magen då) så jag bör väl inte klaga. Men bara tanken på att gå ut o sätta mig på balkongen med fötter som redan uppnått 68 grader får de att svullna om möjligt ännu mer.

Man kan alltså säga att jag tar en liten solpaus idag. Återkommer nog imorgon, då jag tänkte skaffa mig lite mer färg bara för att jag vill bli så jävla het. Kan ju säga att magen INTE får någon sol. Får nog lägga upp en bild så att ni förstår att magen och resten av kroppen inte riktigt delar samma kulör.

292.Glassigt! Har tagit mitt första dopp på två år. Jepps ni läste rätt!291.

Nu är det bara ett litet skutt in i duschen som gäller, sedan bär det av mot beachvolleyplanen. Jag ska dock inte vara aktiv utan tänker agera hejaklack, kameraman, vätskepåfyllare och kanske komplettera med ytterligare yrkesval om så erbjuds.
Gissar på att jag kanske kommer ta mitt första dopp på två år. Är ju gravid, fet, tjock och har tydligen för mycket blod som cirkulerar i min kropp vilket resulterar i en överhettad tjockis. Det ser inte heller ut att fläkta lika mycket som igår, så svetten lär ju lacka på min bleka rygg, och mellan pätsen. Alltid mellan pätsen, oavsett om man är planka eller har ö-kupa.


Well. Enjoy your day people. Jag ska försöka göra det iaf.


290.

Idag blir det playan. Måste ju kunna svalka mig i denna hetta. Sitter jag på balkongen och solar kan jag visserligen gå in och svalka mig i duschen, men det känns inte riktigt som samma sak. Så nu ska jag förbereda mig mentalt inför att vara den tjockaste valen på stranden, smörja in mig med solkräm så jag slipper pigmentfläckar (vilket tydligen ska vara lättare att få när man är tjock), lägga fram allt som ska med ex; solstol, handduk, solglajjer, bikini, kamera. Ska åka och handla innan, så vi har lite proviant. Känner att jag måste ha Pringles, det är min standardproviant på stranden. Vet inte varför.

Vad ska ni göra idag?

289.

Fan i helskotta. Sammandragningar är ingen kul historia tycker jag. Det liksom spänner i hela magfan. Pulsen ökar och magen blir stenhård. Ikväll har de kommit ganska ofta, men läkaren sa senast vi var där att det inte var någon fara så länge det inte är tryck nedåt, och det är det ju inte. Det är mest övre delen av magen som bara spänner ut sig och blir hård som en klippa.

Håll er kvar drär inne killar! Ni får inte komma ut än.

288.

Igår var det ju lite småmulet under dagen men på kvällen kom solen och värmde vår lilla stad. Karln och jag utnyttjade detta och satt på balkongen i kvällssolen och bara njöt. Det är ju helt perfekt temperatur sådär på kvällen, inte för varmt inte för kallt.Idag blir det lunch/fika med Greken och två gravida brudar. Det vill säga tre gravida brudar och en vältränad brud.

Imorgon blir det playan för denna kossa. Vi tänkte dra till stranden och kanske ta årets första dopp. Badade faktiskt inte en enda gång förra året. Snacka om badkruka, men i år har jag ju blivit lite varmare i mig själv med tanke på graviditeten och det ökade blodflödet i min kropp. Alltså har jag ingen ursäkt att inte bada. Återkommer om hur det blev med badandet.

287.

Jag vet inte riktigt vad det är som försigår i min mage. Det sparkas något enormt. Överallt. Så att försöka sig på att gissa hur de ligger är en omöjlighet. Jag vet i alla fall att det sparkas uppåt och nedåt och ibland lite åt sidorna så de kan ha vilken position som helst. Can't wait till nästa ultraljud. Då får man eventuellt veta hur det blir med förlossningen. Om de då ligger i tvärläge så kommer jag definitivt känna om de vänder på sig, gör de inte det blir det snitt. Annars kan hända att de lägger sig med huvudena ner och då blir det vanligt.

Utdrag från www.growingpeople.se :

"Om du väntar tvillingar kan förlossningen börja närma sig. Även om du kan gå tiden ut är det vanligast att tvillingar föds några veckor till en månad före beräknad förlossning. Du behöver inte vara orolig, tvillingar mognar tidigare än ensamma barn i livmodern; de är livsdugliga och brukar vara pigga om de inte föds allt för tidigt. I absolut flertalet fall kan man föda på vanligt sätt - och du ska inte genomgå två förlossningar. Den första tvillingen öppnar förlossningskanalen och nummer två kommer som regel ut utan större problem."

Känns lite väl tidigt med "kan förlossningen börja närma sig". Visst jag känner mig riktigt otymplig och sover som en kratta för att jag inte hittar någon skön sovställning och jag måste kissa stup i kvarten, men än får de inte komma ut. Jag vill att våra pojkar ska få så mycket utveckling som möjligt i magen innan de ser dagens ljus.


Störd morsa? Diva? Fet!