551.

Julafton. Toppen. Precis som jag vill ha det. Jag hade nog kunnat klämma en extra tallrik, men icke. Äter så långsamt så då hade väl alla blivit galna på mig för att julklappsutdelningen skulle dröja. Men god mat var det med lite olika mixer på bordet.

Kidsen fick en hel drös med kläder så nu behöver vi nog inte köpa det på ett tag - skönt. En massa nya leksaker fick dem också så de är nöjda. Tror att favoriten blev Briospisen med kastruller och tillbehör som vi köpte. Så fort vi hade monterat ihop den började de "laga mat" och leka med varandra, vilket inte händer alltför ofta då Leon ofta norpar åt sig Julians leksaker. Underbart. Ska försöka klicka ett foto på dem när de leker där.
Ber om ursäkt för lite dassiga bilder. Har inte riktigt lärt mig hur man fotar bra i dåliga ljusförhållanden, men jag övar.
Vår granna gran som kläddes kvällen innan julafton och kläddes av dagen efter. Så fick det bli i år med nyfikna ungar.
Första träffen med granen. "Ska jag dra i denna?"
Okej, jag pussar den istället.
Och smakar lite på den.Mmm.
En riktigt trött julkille.

550.

Innan jul hade vi en liten lilljulafton hemma hos oss. Med tanke på att de flesta hinner äta 397 julbord innan själva julafton fick oss att bestämma att det blir antijulbord denna kväll. Så på bordet stod det mest tapasinspirerad mat. Så jäkla gött. Vi var så rädda att det inte skulle räcka så vi överdrev med allt, i onödan egentligen. Det blev mat över till ett helt regemente. Men gött som fan var det.
Efter maten blev det julklappsutdelning. Alla(nåväl, alla som hade över 50:- på kontot) hade köpt en klapp som kostade 50 kronor och sedan fick man dra en. Jag drog ett fyrpack med söta glöggmuggar och karln drog ett snyggt kit med fyra kaffekoppar, så vi blev nöjda :)
Massa småskålar med diverse geggor, såser och tillbehör.
Ägg med räkor.
Små croustader med lite olika geggor på.
Fullproppat bord.
Söta systrar!
Brorsan.
Syrran.

549.

Okej, om det är någon som undrar så kan jag meddela att vi lever och är vid god vigör. Har firat jul och myst med familjen. Familjetid skulle man kanske kunna kalla det. Fasen vad det är guld värt. Inser verkligen varje dag vi är samlade att när vi är vi fyra så mår jag som allra bäst. Mina killar. Min kärlek.
Har kollat igenom lite bilder från julen och även innan och planerar att lägga upp några. Men bjuder bara på ett smakprov idag. Måste gå och sussa innan  jag stupar. Men god fortsättning på er alla,hoppas ni haft en underbar tid.

548.

Två stycke tomtar.
Nygråten tomte.
Mmm, gott med lussebulle.
Okej, lite ljud gav Julian ifrån sig, trots lussebulle, men det gick över fort.
Hmm, vad är det som händer här egentligen? Ingenting ska jag ta och tala om. Jag hittar liksom ingenting att blogga om. Livet rullar ba på. Det är inte jättemycket utöver det vanliga som händer så jag känner inte direkt för att blogga om när vi storhandlat, hämtat kidsen på dagis, sovit dåligt osv. Saknar dock bloggandet så jag tänker inte ens skriva något om en bloggpaus, utan får väl helt enkelt inse att inläggen inte kommer droppa in på löpande band utan mer när jag känner för't.
Hur som helst så hade kidsen sitt försa luciafirande på dagis. Alla päron stod samlade ute på gården som barn i en godisbutik och skulle kolla på alla små nissar, lucior, tärnor, stjärngossar och pepparkaksgubbar. Som tur var så gick inte våra kids med i tåget, för jag hade inte sett ett dyft. Så vi får se hur det blir nästa år. 
Moster Elin och Morbror Niclas vad med och kollade in tåget och hjälpte mig bära kids omvartannat. Julian var väl inte den gladaste tomten i staden, hade kanske sovit två timmar den natten, men han sa inte så mycket som tur var :)

547.

Förra årets julkort. Visst ser de glada ut?! :)
Åh, jag har ju väntat och väntat på att den förbannade snön ska komma, för jag ville ut och fota kidsen i snön, med tomteluvor på sig och göra julkort av det. Nu behagade ju inte snön att komma och jag känner hur tiden rinner på och snart är det jul, så igår medan det fanns en liten gnutta ljus kvar, slängde vi på dem luvorna och försökte knäppa några bilder som blev bra.
Herre min je säger jag bara. Haha. Det var inte det lättaste. Tomteluvor tillhör tydligen inte favoritmössan. Men några bra bilder blev det och igår kväll skickade vi efter julkorten. De kommer bli awsome och förhoppningsvis bjuda på ett skratt.
Så nu kommer jag springa till brevlådan så fort jag hör posten dimpa ner.

546.

Lagade kyckling-curry-gryta till ungarna ikväll och det uppskattades. Jag fasade för att det kanske skulle vara en lite för exotisk krydda för deras del och då hade jag fått paniksteka upp lite köttbullar då de redan var griniga för att de var hungriga. Men mammas mat verkar duga. Det tackar jag jag för grabbar.
Hahaha, älskar denna bild. Sån jäkla tokmin han har.
Nu gapar jag, nu ska jag börja äta.
MMmmmm, mammas mat.
Hihihihi jag ska också äta.
Titta jag kan balansera ett riskorn på läppen.
Mmmm, mammas mat.

545.

Jepp. Jag suger ju på detta med uppdatering. Men det händer liksom inte så mycket just nu. Kidsen går på dagis (seriöst är det någon som säger förskola? "-Kom ungar nu ska ni till förskolan" Nej, mina barn går på dagis) och har hittills klarat av två hela veckor så vi förväntar oss att nästa sjukfas kommer någon gång nästa vecka, karln jobbar heltid och jag tar ALLT jag kan få i jobbväg, så om någon som läser här och har ett litet jobb (gärna typ heltid) som ligger och skräpar så är det bara att lyfta luren och ringa mig. I'll take it.
Well, bjuder på ett litet bildregn så länge.
Jag har lagat mat. Herregud, känns som att det är det enda jag gör.Står i köket och antingen diskar eller lagar mat, det är som en ond cirkel. It never ends.
Vi har laddat upp inför snön (om den behagar komma) och köpt varsin pulka till kidsen. Julian drog glatt in sin i vardagsrummet och satte sig i den. När jag tar denna bild står Leon bakom mig och gallskriker, han skrek inte mindre när jag satte honom i pulkan. Dagen efter skulle karln försöka, även då gallskrek han. Leon är livrädd för pulkor. Kul.
Julian har godkänt årets minimala julpyntning hemma hos oss. Jag tycker att jag varje år köper nytt pynt men på något vis är det ändå lite pynt året därpå när man plockar upp det från källaren. Tror vi har en julmus i vårt källarförråd som nallar allt mitt nyinköpta.
Leon har kört bil. Som vanligt. Baklänges. Inga konstigheter.
Att dricka te hjälper till lite att få upp kroppstemperaturen i denna förjävligt kalla lya, men man vaknar sjukt kissnödig på morgonen efter.
Snygg-Elin och jag åkte till Djurgården för att ta fina bilder, vädret sög och likaså min inspiration. Tog kanske två bilder som jag blev halvnöjd med.
Modellen levererade som alltid.
Syrrorna har varit här lite då och då. Minsta syrran har av någon anledning fått Sveriges största lejonman medan en själv berikades med ett grisnylle. Charmigt.