397.Solskenet har nu hållt sig kvar på vår jord i tre härliga dagar. Detta har resulterat i promenader. Oj så skönt det är och oj så glad man kan bli av lite solsken. Helt underbart. Hann med två stycken idag, det känns i ryggen. Då kan man ju tro att jag går konstigt eller så, men nej det beror på att jag bär två tjockisbebisar upp och ner för tre trappor. De är ju så små och nätta tycker man, men icke.

Tog en liten sväng förbi alkoholbanken för att köpa lite tackpresenter till mor min och Tant Ann. Fick då visa leg! Jag tar det positivt som snart 27-årig morsa. Tänkte först när jag stod i kön om jag skulle förbereda och ta fram legget men valde att lägga det i en lättåtkomlig fick så jag kunde langa det om så behövdes. Och det gjorde det ju.


                          Haha, älskar denna bild på Leon, tyvärr blev Julian lite suddig.

Nu när man är ensammen hemma om dagarna med kidsen så blir det till att de får ligga ganska mycket på golvet (eller sitta i babysittern) för jag orkar ju inte gå omkring och bära på dem. Detta leder till att de måste röra sig själva om de vill ha någon action. Jag blir alldeles stolt i mammahjärtat när man ser hur mycket de lär sig från dag till dag. Julian vänder sig nu från både mage till rygg och tvärtom och det ser inte det minsta ansträngt ut. Det ser mer ut som att han vilken sekund som helst ska börjra krypa. Men nu tar vi det lilla lugna!

Nästa vecka (på tisdag) fyller våra små prinsar sex månader. Ett helt jävla halvår. Jag låter nu som alla andra småbarnsmorsor, men vart sjutton har tiden tagit vägen?! Ett halvt år. Helt tokigt, om lika lång tid till så blir de ju ett helt år. Oj oj oj.
Fram till nu har de ju lärt sig en hel del.
¤ Rulla från mage till rygg kan de båda. Julian kan ju då också från rygg till mage.
¤ Äta hyfsat stora portioner mat (även om mycket åker ut igen då de inte riktigt fått kläm på hur man behåller maten i munnen).
¤ Julian sitter och Leon har inte långt kvar tills han är där han med.
¤ De skrattar högt och ljudligt när vi larvar oss eller bara sjunger en sång.
¤ Leon har börjat prata (på sitt egna lilla sätt). Jag försöker få honom att säga mamma, men det enda han säger är Babababababa. Baba betyder pappa på arabiska. Någon som vet vad mamma heter? Kanske ska försöka få honom att säga det istället. Julian låter lite ibland men formar inte riktigt några urskiljbara ord (?).
¤ De har nu lämnat liggdelarna i vagnen och är nu stora nog att använda sittdelarna. Oj vad spännande det är att halvsitta upp. Man ser ju hela världen!
¤ Båda älskar att hoppa i hoppgungan. Julian blir som tokig i den :)
¤ De sitter med vid matbordet så att vi kan få hyfsad lugn och ro när vi äter.


                                                            Älskade charmtroll!

                                                                   Gosfis!

396.

Denna underbara sol, må den stanna till oktober. Man får väl önska?!

När karln matat ungarna med morgonens första mål gjorde jag i ordning mig och dem och knatade iväg till närmsta apotek för att beställa lite medicin till lillsparven. Det gäller att vara lite före där, för den ska blandas ihop i något labb, så när vi märker att medicinen börjar sina så gäller det att vi fixar ny så det inte blir ett uppehåll. För vi vill ju inte att hans hjärta ska börja rusa igen!

Mötte sedan upp Dynamit-Harry med mor och hund och gick på en riktig solskenspromenad. Tänk vad lite sol kan göra! Man blir ju så enormt glad av att få se lite blå himmel och känna att solens strålar faktiskt kan nå ner till jorden.

Nej nu måste jag försöka hinna städa undan lite här hemma. Kidsen sover så sött i sina sängar så de lär ju vakna inom tio minuter för de sover sällan längre än en halvtimme i sängen på dagen.

395.
Nu är det planering som gäller för vår del. Vi har namngivning som lurar runt hörnet så det är lite att fixa. Tycker visserligen planeringen och fixet innan är roligt, men jag önskar nog att jag hade lite mer "egentid". Jag kan ju inte direkt påstå att jag har tiden att sätta mig för att planera när jag är ensam hemma med kidsen och när karln väl kommer hem från arbetet är det så mycket annat som ska fixas, men jag ska kirra det. Hoppas jag.

har du något bra tips på dukning, låtar eller bara saker man kan göra för att förgylla en namngivning så kommentera gärna. Tar mer än gärna emot tips :)

394.


                   Min underbara man med våra relativt nykläckta barn. Så värdefulla bilder!

Jag kan meddela alla oroliga själar därute att vi har löst problemet med bilderna. Troligen är det glapp (?) i hårddisken, så efter lite stök med sladdar hit och dit har vi nu fått tillgång till våra bilder och videor (eller heter det videos?) och har nu överfört allt till datorn så vi är på den säkra sidan. Planerar även att bränna ner allt på skiva så man har det i fysisk form. Palla förlora alla bilder på knoddarna!! Det är ju inte sådant man får tillbaka och det första året händer det ju så enormt mycket i utveckling och utseende.

393.Fan vad jag hatar teknik. I alla fall när den inte fungerar.

Vi har införskaffat en bärbar dator så vi ska slippa vår stationära (äntligen). Detta innebär ju att vi måste göra något med alla bilder vi har på den stationära, så karln gick och köpte en extern hårddisk och laddade över alla bilder på. Jag sa att vi får inte radera bilderna på den gamla datorn förrän vi ser att alla bilder kommit över på hårddisken. Så efter att ha sett att bilderna låg på hårddisken, raderade vi bilderna på datorn och startade om den från scratch då syrran ska få den.
Några dagar senare ska karln kolla bilderna och lite annat på hårddisken, DÅ FUNKAR DEN INTE!!!!

Jag är nära upplösningstillstånd och sliter av mig mitt hår snart. ALLA våra bilder på bebisarna är ju på den! Jag kan börja gråta bara jag tänker på det. Vissa har vi ju hunnit framkalla men från deras tredje månad fram till nu har vi inte framkallat. Fan i hela helvetet. Någon som vet hur/ om man kan få tillbaka bilderna igen???

392.


Mamma är tlöööött...


men jag försöker hålla humöret uppe.


Båda sover nu. Wohoo, nu ska denna husmor laga pannkakor. Har varit sjukt sugen på det sedan någon vecka tillbaka när jag vaknade med Madicken-låten på hjärnan. Ni vet : Pannkakor, pannkakor, pannkakor, ge mig mera pannkakor.


Haha, jag känner att jag kommer missbruka webkameran.

391.Så sitter vi här igen, en trött morsa och en superpigg son. Ena sonen sover, såklart.

390.


                          Är vi lika? Har precis fattat hur webkameran funkar :) Wohoo!

Hänger just nu med en son som vägrar sova. Han liksom kämpar hårt för att inte somna... vilket är mammas högsta önskan just nu. Kan ni inte somna samtidigt små barn så mamma får lite avlastning?

390.Denna dag har inte riktigt varit toppen. Våra underbara barn har nu funnit charmen i att vakna på natten och inte bara en gång utan gärna fler gånger. Jiihaa! Vi har bara väntat på att det ska vända inte är tolv timmar i sträck normalt för bebisar liksom?! Nej det kom de ju på. Så slutsatsen av vakna barn på natten är inte så pigga päron. Av någon anledning så har de små prinsarna varit oerhört gnälliga de senaste dagarna, så även idag. Så medan vi gjorde i ordning hela familjen kaos inför babyplasket så gnälldes det såklart och denna morsas korta stubin var snart nedbrunnen. När vi två sekunder senare kom ner till källaren ser vi att alla dörrar står öppna.

Fucking jävla fuck fuck!!! Inbrottsjävlar! Tur som fan så hade de inte tagit något ur vårt förråd men jag blir ändå så förbannad att de har tagit sig in i vårt förråd. Va fan. Äckliga jävla människor som inte kan skilja på ditt och mitt.

Well well.

Första babyplasket var idag och vi dök. Eller kidsen dök. Va duktiga de var! När instruktören förklarade hur vi skulle göra och att vi skulle sänka ner dem under vattnet och räkna ett 1001....1002 då hörde man hur varje förälder drog efter andan. Instruktören skrattade när hon såg allas miner och sa att det känns som tio minuter men att det inte alls är lång tid och att inget händer. Det enda som hände var lite host och förvånade miner. Så söta!

Nu är det filmmys med man och syster.

389.Nu är jag tillbaka. Jag kände att jag ville ta en liten paus från allt vad internet heter. Dock kunde jag ju inte hålla mig ifrån det så länge, är det det som kallas beroende? Avslutade ju även mitt ansiktsbokskonto, men där känner man ju verkligen att man missar vad alla andra har för sig. Haha. Kul att man snokar omkring i andras liv genom en internetsida.

Vad har hänt under denna tid då?

Well, min kropp lider nog brist på någonting då jag inte riktigt haft de krafter jag egentligen velat ha. En morgon skulle jag gå på toa och vaknade upp på toagolvet med blödande huvud. Jag hade svimmat, och detta helt utan förvarning. Man brukar ju bli lite snurrig sekunderna innan och oftast så står man ju upp, men jag satt ner och PANG så låg jag på golvet. Lagom chock kan jag ju säga. Ska ta lite tester nästa vecka och se vad det kan bero på.

Vi har ju haft ett juluppehåll på babysimmet och nu på lördag är det dags igen. Vi har övat i badet hemma med att hälla vatten över huvudet så att de fortfarande ska ha vanan kvar när vi ska börja dyka (!!!). Det ska bli så spännande.

Jag är numera ensamstående mor på dagarna. Karln har börjat jobba och det är väldigt blandade känslor. Dels så är det ju skönt att faktiskt få vara ifrån varandra så man hinner sakna den andra och dels så är det hyfsat mycket att göra när man är själv. De som är helt ensamstående med tvillingbebisar tycker jag synd om och beundrar. Hur fasen pallar de? Well, just nu försöker jag hitta rutiner som ska funka för att jag ska palla. Önskar bara att denna helvetiska snön ska försvinna. Visst är det väl bra att man får träning av att dra vagnen, men det finns en gräns. Denna dubbelvagn väger bly.
Var ute på promenad med en mamma från mammagruppen som bor på min gård och hon erbjöd sig att dra min vagn så att jag fick dra hennes singelvagn. Herre min je vilken skillnad. Så skönt. Det kändes ju hyfsat tungt att få tillbaka sin vagn sedan.

Igår var vi på BVC så att grabbarna kunde få sin andra dos med vaccin. Det gick bättre än förra gången, varsin snabbgråt och sedan var det lugnt. Även kvällen gick smärtfritt, men i morse så hade Leon ont och fick därför lite Alvedon så nu sover han och även Julian. Småskruttar.


En bild på familjen från julafton. Karln och jag i varsin OnePiece. Störtsköna och så jäkla bra att bara dra på sig när man ska upp på natten eller bara tidigt på morgonen för den delen :)

388.

Jag har längtat så efter att få göra denna årliga lista. Har alltid avundas de som kunnat fylla i att de blivit päron. Så nu kör vi. Har kopierat den från förra året, så jag behåller de svaren i kursiv stil bara för att se om något är annorlunda.

1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Var i Finland. Var gravid och födde barn (vad trodde ni annars jag skulle svara där ;)2. Höll du några av dina nyårslöften?
Brukar inte ta nyårslöften :s Hade inga nyårslöften.

3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
Jepps. Ja några stycken :)


                Jessica hade en liten Tindra i magen och jag hade, som ni vet, mina prinsar.

4. Dog någon som stod dig nära?
Nej tack gode gud för det. Nej, som tur är.

5. Vilka länder besökte du?
Finland. Inte ett endaste. Var ju invalid som en kossa vissa delar av året.

6. Är det något du saknat år 2010 som du vill ha år 2011?
Fast jobb kanske och en annan lägenhet. Och lite andra småsaker, men det kommer nog. Nej, just nu har jag ju allt. Det som skulle kunna sätta lite guldkant på tillvaron är ett radhus eller villa. Högst upp utan hiss med två kids är inte drömmen.

7. Vilket datum från år 2010 kommer du alltid att minnas? 
26:e december. Åh när jag skrev förra året så var det annandagen, det var då vi plussade, men ingen visste om det när jag skrev listan. I år är det två datum: 8:e april, då vi fick se två små underbart söta snoppar på ultraljudet och såklart den 1:a augusti, då småsnopparna föddes.
 


8. Vad var din största framgång 2010?
Heltidsjobb. Jag blev mamma.

9. Största misstaget?
Kommer inte på något. Tacka ja till denna lägenheten innan vi visste att det låg två gos i min mage...Men inte tänker man så?! Så jag skulle nog inte kalla det misstag ändå.

10. Har du varit sjuk eller skadat dig?
Endast migrän men det ser jag numera som mens, det går inte en
månad utan det.
Hmm, nej. Jag blev ju visserligen sjukskriven i vecka 25, men jag var ju inte sjuk utan det var ju pga sammandragningar och sådant. Skadat mig däremot kan man väl säga. Har aldrig tidigare i mitt liv svimmat förutom detta år. Svimmade tre gånger under graviditeten och avslutade året med en svimningsattack inne i badrummet som slutade i sprucken skalle. Okej jag överdriver en smula, men två jack i huvudet blev resultatet.

11. Bästa köpet?
Kanske videokameran som vi köpte idag? Framtiden ska få se hur det ser ut 2010. En bärbar dator på mellandagsrean. Så vi äntligen slipper den stationära. ÄNTLIGEN. Bort med den.

12. Vad spenderade du mest pengar på?
Min jacka tror jag. Haha, men satan i gatan vad skön den är. Barnvagnen :/13. Gjorde någonting dig riktigt glad?
Karln gör mig alltid glad, och mina systrar. Leon och Julian <3

14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2010?
Vilken som helst av PINK. Gabriellas sång, den spelades mycket för ungarna  i magen.

15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Oj, det har jag inte riktigt gått omkring och tänkt på, likvärdig skulle jag tro. Gladare, helt klart.

16. Vad önskar du att du gjort mer?
 Fotat. Får nog bli samma svar som förra året.

17. Vad önskar du att du gjort mindre?
Ingenting. Druckit Cola. Har ju druckit Cola sedan jag var 13 (hyfsat beroende) men när jag sedan blev gravid så slutade jag tvärt för att mitt illamående satte helt stopp för det. Så jag höll upp ett par månader, men sedan började jag igen. Och som jag tagit igen det... Inte bra. Hello tandtroll liksom.

18. Hur tillbringade du julen?
Hos mormor med mina närmaste. Samma svar som förra året.19. Blev du kär i år?
Är konstant kär. Ja, i två nya krabater :p

20. Favoritprogram på TV?
Csi, criminal minds, cold case, bones. (märks det vilken sorts program jag gillar?) Samma svar som förra året. Men får nog lägga till Biggest Loser också.

21. Bästa boken du läste i år?
Minns inte. Kommer inte riktigt ihåg vilka böcker jag läste innan tiden försvann.

22. Största musikaliska upptäckten?
Pink eller Lady Gaga. Robyn.

24. Något du önskade dig och fick när du fyllde år?
En Pippi-tröja. Ett armbandsur.

25. Något du önskade dig men inte fick?
En Adidaströja. Nope.

26. Vad gjorde du på din födelsedag 2009?
B. Vet inte vad B betyder från förra året. Men i år hade vi öppet hus här hemma då jag visste att jag snart skulle vara mamma och jag hade gått hemma fet och trött i två månader, så jag var så sällskapssjuk. Riktigt trevlig dag som förmodligen visade ungarna hur trevligt det är i denna värld då de tittade ut dagen efter.27. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?
Inte som jag kan komma på nu. Inte det minsta.

28. Hur skulle du beskriva din stil år 2010?
 Softish yao. Stor del av året hängde jag i mammakläder. Så sjukt bekvämt. Nu efter födseln har det varit what ever. Man byter ju ganska ofta då det gärna tittar fram en liten spya på axeln och så :)

29. Vad fick dig att må bra?
Karln. Karln och barnen.

30. Vilken kändis var du mest sugen på?
 What? Ingen. Johnny Depp. Sådan jävla klyscha men fan i helvete så het han är.

31. Vem saknade du?
Lillsvedsfolket vid min sida, dagligen. Ja, samma som förra. Hus ett. Men vi sågs lite under året i alla fall <3


32. De bästa nya människorna du träffade?
Hmm, stadiumfolket. Julian och Leon.


                                                                    Leon.

                                                                  Julian.