628.

Undrar hur lång den här sjukperioden kommer att bli. Förra gången vi gjorde denna resa var de ju sjuka i en och en halv månad(!!). De gick sammanlagt fem dagar på dagis under den tiden. Inte okej. Varken för dem eller för oss päron. Denna gång känns det på något vis som att det inte är lika envist. Men jag ska väl inte säga något för då smäller det till.
Skulle kunna göra vad som helst för att ta hostan från mina kids. Just nu låter det som att de hostar sönder sina halsar och varje gång de hostar så tar liksom hela kroppen i. Usch. Trodde att Leons ögoninflammation gått över, men icke. I morse vaknade han upp med härligt gula och kletiga små gluggar. Bara att fortsätta regöringen och hostmedicineringen.
Under denna sjukperiod har ungarna "lärt" sig att titta på tv. De har liksom inte haft någon ork utan mest velat sitta i vårt knä och gosa. Inte oss emot. Så vi har passat på att göra en nostalgiresa. Har plöjt igenom Pippi och lite andra Astrid-klassiker. Så nu går grabbarna omkring och säger Pippi. Helt okej tycker jag istället för typ Spiderman.

627.


Just nu trivs jag hemma. Vi har snittblommor lite var stans. Köpte nämligen hem lite då syster mellan fyllde år i veckan och vi hade middag här. Rosa rosor är det som pryder vår lya lite här och var och då mår jag bra.

626.

Sjuk kille kollar Alfons Åberg.
Var så trött att han hann somna innan lunchen så han fick välling till lunch.
Det gula kletet i ögonen vill bara inte försvinna. Här är de nästan nyligen rengjorda och ändå kommer det tillbaka. Snabbt som attan.
Här hemma har vi sjukstuga. Än så länge bara en sparv som är sjuk men anar att Leon också håller på att få något, han har varit mer gnällig än vanligt och hans ögon såg lite hängiga ut men han verkar ändå relativt pigg. Får se hur han ser ut efter dagis idag.
Det började med någon slags ögoninflammation och feber på Julian som inte gått över än, men vi baddar med koksalt och håller tummarna. Nu när inflammationen börjar lägga sig så fortsäter febern och kompletterar med monsterhostan von hell. Hela han skakar typ när han hostar. Han brukar ha så när han är förkyld, vet inte om det kanske har att göra med att han har förkylningsastma. Har börjat ge honom hans inhalationer som förhoppningvis ska hjälpa.

625.

Okej här kommer en bildbomb med de resterande bilderna.
Kyssen!
Brudens syster och tärna.
Brud i bil efter vigseln.
Sjukt snygg bil!
Bröllops"valsen". Kan ju säga att jag vet någon som typ stod och grät bakom kameran. Ser jag någon annan böla är jag körd. Behöver i och för sig inte se någon gråta för att jag själv ska göra det.
Vackert. Känslosamt.
Typisk Carromin :)
Queen.
Haha :p
Sonja Aldén var där och sjöng låten de dansade bröllopsvalsen till.

624.

Går fortfarande omkring och tänker lite på bröllopet jag var på i lördags. Det var verkligen så himla vackert. Lägger in lite bilder och vill bara poängtera att det var väldigt mörkt i såväl kyrka som efterfest och jag har inte fotat så mycket i mörker och känner mig inte så säker på det, så jag hoppas ni har överseende med det och att ni gärna kommenterar om det är något ni inte gillar men också gärna om det är något ni gillar :)
Oerhört fina kandelabrar med vackra blommor i kyrkan.
Bruden sveper in med sin far. Tyvärr (för min del) gick en videokamera med stark lampa precis framför dem, så skenet blir konstigt.
Åh, så vacker.
Alltså hon är så vacker.

623.

Underbart bröllop igår. Systemkameran fick följa med men det var ack så svårt att få bra bilder då det var mörkt i såväl kyrka som efterfest. Men några bilder fick jag som jag kan visa. Ska bara höra med bruden om det är okej.
Kan bjuda på en stressad jag innan jag ska kila iväg. Och en närbild på en trött jag när det var dags för sängen.

622.

Är lite smått stressad nu. Ska på bröllop idag. Alltid lite smånervöst och jag måste förbereda mig på att bita mig i läppen för att inte böla sönder mig. Får ladda upp med massa näsdukar och hoppas på att jag kan rädda sminket hyfsat. Gah. Måste sminka mig nu och fixa håret på något vis. Jag som är sämst på det.
Hoppas på att få många fina bilder, dock bara med mobilkameran då jag inte orkar släpa med mig systemkameran... Kanske slutar med att jag tar med den i alla fall. Kommer förmodligen ångra mig rejält om jag inte gör det.

621.

Det regnar här i Stockholm idag. Då kanske det inte är så svårt att förstå att jag längtar tillbaka till Bali, värmen och lugnet? Skickar upp lite värmande bilder på drycker en sådan här ruggig dag. Hua.
Insåg när jag klickat upp alla bilder att det var ju sinnessjukt många bilder på drycker. Tänkte inte alls på det när jag fotade.
Minns inte alls namnet på denna. Och det beror inte på att jag svepte den. Jag körde nämligen en nykter resa. Mest vatten för min del. Pallar inte dricka annat i värmen. Är lite kinkig :)
Den lokala ölen som dracks varje dag till såväl lunch som middag. (Av min resterande familj då)
Min dryck. Serverades iskall på playan. Och den var löjligt billig. Typ 3 spänn.
Bintang i den balinesiska solnedgången.
Typ dauiquiri (stavning?). Smakade verkligen BARA sprit. Kände hur strupen drog ihop sig när jag smakade på den.
Vatten :)
Vin intogs av ena syrran på Arlanda innan första flygturen på grund av flygrädsla.
En till bintang i solnedgången.
Drink på lyxrestaurang. Awsome place.
Mojito.

620.

Är, som ni kanske märkt, inne i en liten bloggsvacka. Jag älskar att blogga och tänker på bloggen så gott som varje dag, men just nu hittar jag varken tid eller ork för att sätta mig ner och skriva. Det händer så mycket med grabbarna just nu att jag bara vill vara med dem och när de sedan somnat så är jag så trött att jag kraschar i soffan av utmattning och orkar endast spela rumble :)


Men mitt mål är att skriva om resan och visa massa bilder. Inte bara för att visa er utan även för att få resa tillbaka en stund i minnet. Det var så jävla underbart där.

Well, ska försöka hitta tillbaka till kameran också, är inne i en svacka då jag inte rört kameran på ett tag. Förut fotade jag varje dag. Crazy.
Hur leker livet med er? Tips på vad jag ska skriva om? Några frågor?

619.

Bröllopet. Vi kan än idag inte förstå att vi varit med om det. Vi åkte alltså ut i Indonesiens ghetto. Vi satt först i ett rum där det var 800 grader (trots fläkt) där alla tjejer/kvinnor blev sminkade, fick håret fixat och blev påklädda, nåväl fick hjälp med att bli klädda. Först var vi inställda på att vi skulle sminka oss själva med vårt smink som vi är vana vid och har vår nyans, men kände sedan; Äh vi går all in. Så vi fixade håret och sminket. Sminket hade som sagt inte riktigt vår nyans då vi kom influgna från blekkalla Sverige två dagar innan. Men what the heck kände vi. Det var kul att prova på i alla fall.
Brudens hår. Helt amazing. Förstå hantverket?! Ett nät av blommor som doftar jasmin.
Själva bröllopet hölls hemma hos brudens föräldrar. Precis utanför deras lilla hus gick en liten enkelriktad väg som de spärrat av genom att sätta upp som ett tält av vackra tyger. Slogs nog av värmeslag då jag helt missade att ta någon bra bild på det.
Hur som helst så börjar bröllopet med att min morbror, hans två vänner och vår familj fick gå en liten bit på typ femton meter bort. Sedan talade tolken och även vigselförrättaren. Efter det spelades typisk indoonesisk musik varpå vi långsamt skulle gå långsamt mot huset. Där mottogs min morbror av brudens mor och far som hängde ett blomsterhalsband runt hans hals som ett välkomnande in i familjen.
Själva bröllopet hölls inne i huset. Med AC. Thank god :) Det var ett väldigt litet rum där endast brudparet, brudparens föräldrar (mina föräldrar fick agera päron åt min morbror då mormor inte kunde följa med och morfar är död), morbrors kompisar, vi systrar, brudens systrar och vigselförrättaren (okej det lät som många, men det var det inte). Resten fick stå i dörröppningar och kika in.
Till en början fick vi alla sätta oss ned för att invänta bruden som svepte in efter ett tag. Vi i vår familj är så sinnessjukt lättrörda att det är larvigt. När min morbror förstod att bruden var på väg in började han böla (inte högljutt eller så men ni vet sådär bröllopsrörd, plus ni kan ju fatta hans nerver), vi tre systrar som satt där och försökte koncentrera oss på att andas trots värmen och korsetten började själklart också böla. Brudens systrar måste trott vi var tokiga, men de började langa näsdukar (som de använde till att torka svett och vi till tårar. En sak, många användningsområden.) Bruden var oerhört vacker. Även hon bar en kebaya, men i vitt.
Vad som sas sedan är lite luddigt för oss då de pratade på indonesiska och arabiska. Det fanns visserligen en tolk, men det var ganska svårt att urskilja vad hon sa då de ofta pratade samtidigt.
Håruppsättningen var ju lite utöver det vanliga. Hon sa att det vägde jättemycket. Kan förstå det.
När själva bröllopsakten var över stod vi kvar inne i rummet (med AC) och möttes av grannar, vänner och släktingar som inte fått plats på bröllopet som kom för att lyckönska brudparet. Det var väldigt kul och annorlunda mot hur det brukar vara på svenska bröllop. Det var allt från barn till riktigt gamla söta små indoneser som kom. En dam som var av äldre ålder började gråta när hon såg oss systrar. Hon höll händerna för ansiktet, rörde vid mig och Linnéa, stod kvar ett tag för att iaktta och sedan ta oss i hand för att gå vidare. Väldigt udda upplevelse.
Blomsterhalsbandet min morbror fick.
Mammas uppsättning. Sjukt ovanligt att se henne i sån frilla.

618.

Okej. Jag är nu back in business. Kom alltså hem från en underbar resa i lördags. Hade då varit ifrån mina tre favoritgrabbar i tio långa dagar. Dock kändes det väl kanske inte riktigt som långa dagar då jag hade det alldeles, alldeles underbart.
Resan gick alltså till Indonesien. Vi som for var mor, far, mina två systrar och jag. Min kärnfamilj skulle man väl kunna säga. Vi åkte väl ner för två olika syften. Första och största syftet var att min morbror skulle gifta sig och det andra syftet var att bara vara, sola och njuuuuta.
Snabbresumé:
Resan ner tog väldigt lång tid och den fick mig att inse att jag inte gärna ger mig ut på en lång flygresa med barnen på några år. Ska vi någonstans och semestra får det bli nära. Jag kan knappt underhålla mig själv på flyget, hur skulle vi då kunna underhålla två rastlösa snart tvååringar? Hur som så flög vi sex timmar ner till Qatar där vi skulle "mellanlanda" i 14 timmar. Det var över natten så vi hade gjort det bekvämt för oss och hyrt rum på hotell. Det var nog det bästa vi kunde ha gjort. Dagen efter flög vi resterande tio timmar till Jakarta.
I Jakarta hölls sedan bröllopet. Wow säger jag bara. Vi kan fortfarande inte fatta att vi varit med på ett indonesiskt bröllop, iklädda traditionell indonesisk bröllopsklädsel. Som sagt, wow.
Dagen efter bröllopet flyger vi till BALI. Woop shoobidoo. Bali. Behöver nog inte säga så mycket mer. Bali.
Fick endast en bild på mig i den traditionella Kebayan. Bilden är tagen av en fotograf (inhyrd till bröllopet). Han hade samma kamera som jag och fattade inte hur mitt fasta 50mm-objektiv funkade. Han försökte zooma med det. Och så verkade han inte fatta att man behöver hitta fokus innan man skjuter bilden.
Vi blev sminkade och fick håret uppsatt. Är osminkad på denna bild :)