661. Drömmen

Min dröm som ligger närmast just nu är att kunna flytta till ett hus. Dock är den drömmen inte inom räckhåll på ett bra tag. Vi tillhör medelsvensson som får medellön och samtidigt ska leva ett liv med två barn. Spara slantar gör vi, men det tar sin lilla tid. Varje höst, när jag lämnar landstället ( som tillhör mor och far min, men som jag och mina systrar kommer ta över om MÅNGA år) så är drömmen och längtat efter ett eget hus riktigt stark. 
 
Först och främst är det friheten med ett hus jag tänker på. Att bara kunna gå utanför dörren så är man ute. Vi bor ju just nu högst upp ( 3 trappor) utan hiss och jag kan säga att min rygg är helpaj efter att ha burit barn upp och ned för den i nästan tre år. Det var riktigt jobbigt i slutet av graviditeten att ta sig upp för dem, konditionen låg inte riktigt på topp. Den är numera tillbaka men inte tålamodet. Nu när ungarna äntligen lärt sig gå i trapporna, ja då vill de inte. De sätter sig på tvären, sätter sig ner, skriker, gapar, gråter, sparkar. Det brukar därför sluta med att denna moder skäms för att de sjunger Phantom of the opera i trapphuset så att det ekar något enormt och tar de under varsin arm och halvkutar, redan genomsvettig, upp för alla trappor. Jag önskar det vore tvärtom att de gnällde när de ska ner, så hade det inte blivit lika jobbigt för mig. 
 
Ja, det jag ville få fram var alltså att jag avskyr våra trappor.
 
Friheten att kunna odla eget. Ha en liten trädgård. Det räcker med en liten då jag inte har gröna fingrar men mer än gärna vill bli mer ekonomisk och tänka ekologiskt genom att odla eget. Tomater, potatis, kryddor och även vackra blommor. Perenner som återkommer och sprider färg, doft och glädje. 
 
Inredningen i ett nytt hus är också något jag ser fram emot. Har ju tidigare varit emot alla bloggare och vänner som bara haft vitt och rosa blommor i sitt hem. Jag får nog svälja min stolthet och erkänna att det är ganska nice ändå. Har ju redan målat om varenda möbel i sovrummet till vitt. Halvvägs genom vardagsrummet och till slut kommer även hallen få sig en omgång. Jag har insett att det blir finare bakgrund på fotona man tar hemma. Det är lättare att byta färg i ett rum genom att endast byta ex gardiner, kuddar och mattor istället för att köpa nya möbler. Tyckte även att jag var väldigt ekonomisk som målade om möblerna istället för att köpa nya.
 
Okej, nog babblat. Detta blev ett lite för långt inlägg. Men min dröm är alltså ett hus.
Postat av: Ida B
2012-08-25 @ 08:24:17

Tips från banken: Spara, ni måste ha i alla fall 15 % av priset. Köper ni något för 3 miljoner är 15 % 450,000:-. Ta aldrig ett blancolån eller något på avbetalning. Och var fast anställd! Ser fram emot inflyttningsfest ;)

Postat av: Linda Jacobsson
2012-09-10 @ 10:51:59

Vart vill ni bo? Där vi bor är det underbart för barn. Vi har en härlig lekpark precis utanför dörren och nästan inga bilar som kör här. Har stolpar för att det inte ska vara så många som åker. Det säljs hus lite nu och då här. Just nu är det en trea ute på hemnet för 2,3. Korgvidegränd är adressen. Stenkast från Vällingby, underbart dagis med världens bästa personal, trevliga grannar och många barn. Något att fundera på och spara till. För jag håller med Ida. Vi hade tur och fick in pengar som vi kunde lägga på huset men det är ju inte alla som har. Lycka till! Det är underbart med hus. Kom gärna och hälsa på. Är ju hemma på dagarna. Kolla bara så att jag inte är ute någonstans. Kramar!

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

     Kom ihåg mig?