646. Heureka!

Jag vill bara påpeka för folket att efter Loreens första uppträdande (alltså i den första deltävlingen) skrev jag på fejan att hon skulle vinna allt. Har sällan haft samma åsikt som resten av svenska folket eller för den delen resten av Europa. Men denna gång verkade hela Europa enat. Bortsett från snål-Italien. Men jäklar i min lilla låda vad glad jag var igår. Är det fortfarande idag. Kan ju lugnt säga: Rätt låt vann.
Loreen du rockar röv!!!!!

645. ESC

Kör ytterligare ett mobilinlägg i väntan på alla röster i schlagerfinalen. Undrar hur många som sitter klistrade nu? Ja vet redan att det bara finns en vinnare, dock brukar inte Europa hålla med mig, men håller tummarna att vi detta år ska vara överens. Loreen är helt outstanding. Älskar allt med hennes nummer. Älskar hennes röst. Älskar hennes bröst (var tvungen). Älskar hennes kläder. Älskar hennes KOREOGRAFI!!! Älskar självklart låten. Kom igen nu Europa.

644. Internetfan

Vårt internet krånglar så jag får uppdatera med dagens foto när det fungerar igen. Kan ju i alla fall skriv att Loreen sparkade rumpa på semifinalen igår. Can't wait until saturday. Jag är inte sådan som säger som löpsedlarna "I år vinner vi" varje år utan brukar mer vara realistisk och inse att opera inte lockade resten av Europa att rösta. Men i år. I år ni. Då jefvlar säger jag att Vi vinner!!!

643. #1 You

Ba sådär. Rakt upp och ner. Här är jag. Känner mig naken i dagens smink. Har endast ögonmakeup. Brukar alltid ha något slags smink på huden, typ puder. Men nu när jag tänkte börja fixa en bränna så känns det inte som att hudsminka passar sig. Well. Det skulle vara foto per dag, inte text. Så jag slutar här.

642. Photo a day

Såg att många andra bloggar hakat på utmaningen "Photo a day" och det är ju en slags lista så jag bara måste haka på den.

641. Bloglovin

Följ min blogg med Bloglovin
Om du vill och känner för't alltså :)

640. Feber #3

Jaha, då var det min tur att få feber. Har haft feberkänsla i kroppen hela dagen men bara trott att det varit trötthet på grund av pollen. På senare eftermiddagen började jag dock misstänka feber då jag frös som ett as. Tog tempen när jag kom hem och visst hade jag feber. Väntar dock till jag går och lägger mig med att ta en Ipren. Suck.
Får storknapra febernedsättande i morgon för jag MÅSTE jobba i morgon. Ni vet handels + röd dag = pengar. Och är det något en barnfamilj behöver så är det ju pengar. Någon annan som känner igen sig?

639. Next in line

Jahapp. Det kommer ju inte direkt som en överraskning. Julian kom hem med feber från dagis och den steg allt eftersom kvällen smög sig på. Vid fyra hade han 38.8 och när han gick och la sig hade han 39.6 och Leon hade 38.9 så det var bara att Alvedon:a båda. Båda somnade med en gång och har svettats järnet när jag varit inne och kännt på dem. Bra, då går febern ner i alla fall. Får se hur det ser ut i morgon. Fattar inte vad det är. Inte tre-dagars-febern i alla fall då Leon haft feber i fyra dagar. Och inga andra symptom.
Någon som kan ha förslag eller erfarenhet om vad detta kan vara?

638. Saknad

Mamma jag saknar Leon!
Tidigare har det inte varit märkbart att grabbarna saknar varandra om de är ifrån varandra, men på sistone tror jag att de blivit mer uppmärksamma på om brorsan inte är med. Julian har ju gått två dagar på dagis utan Leon och båda har gråtit på varsitt håll. Leon har gråtit väldigt länge hemma och Julian har börjat storgråta när vi lämnat på dagis. Kanske börjar bli dags att göra lite mer saker på varsitt håll så att de inte får panik om den andra inte är med.

637. Pannkaka

Jag som avskyr fötter vanligtvis, men hur söta kan ett par barnfötter vara egentligen?!
Är ledig idag men hade behövt vara hemma oavsett. Jag har fått i mig något som fått min mage att reagera. Major. Mat verkar inte riktigt vilja stanna i magen. Dessutom är Leon fortfarande febrig. Jag förstår inte vad han har fått. Kan tre-dagars-febern komma när de snart är två år? Brukar man inte höra om att de får den det första året? Jag menar, han har inga andra symptom, inte snorig, verkar inte ha ont i hals eller öron, hostar inte. Feber är ju tecken på en infektion i kroppen, men det kanske inte är något speciellt.
Nu sover grisen och jag försöker smälta den lilla pannkakan jag fick i mig till lunch. Usch, jag som alltid är hungrig vanligtvis och gärna äter på något konstant, känner inte riktigt för att äta något alls.

636. Feber

Febrig med rosiga kinder.
I morse vaknade jag upp av en hand som klappade mitt ansikte och en liten röst som nästan viskade; Mamma. Sekunden senare känner jag en brännhet panna mot min panna. I morse visade tempen 385 på Leon och efter napen hade den stigit till 39.5. Lilla skrutten. som tur är verkar han (än så länge) inte ha något annat utan endast feber. Samma sak varje gång, det är så himla jobbigt att se småskrutten sjuka. Febern suger ju helt musten ur dem.
Imorgon blir det alltså ingt dagis för Leon. Får se hur länge Julian klarar sig. De har ju än så länge delat sjukdomshistoria. Enda gången det skiljt sig lite åt var när Julian var inlagd och de gånger Leon haft öroninflammation. Dock har båda varit sjuka vid de tillfällena, men mildare än den andra.

635. Roses

Ibland vill jag pimpa lite hemma och tycker då att det bästa är färska snittblommor. Rosor är helt klart favoriten. Just nu pryds hemmet av aprikosa och vita rosor. Underbart. Och det är fredag.

634. Mina små hjärtegryn

Trots att de kan reta gallfeber på sin stackars mor (just nu med migrän och allergi...inte lätt att vara jag just nu) så älskar jag dem ju mer än något annat. Älskade, älskade, fina barn!
Leon med en halvt sönderslagen näsa.
Fjärilsfångare
Haha.
En till fjärilsfångare
Hej hej.
Hehe.

633. Atjooo

Är så himlans trött nu för tiden. Pollen. Har liksom inga krafter alls. Försöker komma ihåg att ta det där jäkla pillret som gör att allergin ska mildras, men jag är ingen hejdare på det. Någon som vet och har koll på vilken slags pollen det är som härjar just nu? Har ju aldrig gjort något test utan är bara allergisk och behandlar det. Björk? Al? Asp? Gräs är det väl lite för tidigt för?

632. Lista

Ni som följt mig ett tag vet att jag gillar listor. Denna lista kanske kan vara intressant för er som följer mig som väntar barn, för er som väntat barn (både singular och plural) eller för er som bara älskar att läsa vad jag tycker och tänker ;)

 

1. Vad var det värsta som hände under förlossningen ?

Inget allvarligt hände under själva förlossningen, allt flöt på precis som det skulle. Dock var tiden efter snittet (när jag lågf på uppvaket) de längsta två timmarna i mitt liv. Och efteråt upptäcktes ju lite komplikationer som svårigheter med andning, svårt att hålla värmen, svårt att hålla blodsockernivån på rätt level och hjärtrusningar. Men nu är allt detta under kontroll.

 

2. Och det bästa (förutom att bebisarna kom ut)?

Att jag kände mig så trygg. Var endast nervös för hur det skulle kännas (mentalt) att de öppnar min mage och plockar ut två barn, bara sådär.

 

3. Hur startade din förlossning?

Hmm, vet inte riktigt när man räknar att en förlossning börjar när man snittas. Är det när de gör snittet? När man får ryggbedövningen? Är det när vattnet går? I så fall så var det när mitt vatten gick.

 

4. Vad hade ni aldrig klarat er utan under spädbarnstiden?

Våra nära och kära. Vilken enorm jäkla hjälp vi fick (och fortfarande får). Herre min je vilka änglar vi har runt omkring oss. Kärlek.

 

5. Saknade du magen efter att den försvunnit?

Nej inte då, men nu börjar magen skrika efter barn hehe. Men hold your horses det är inget på g.

 

6. Tyckte du att dina bebisar var fina/söta första gången du såg dem?

Haha, vi har pratat om detta och sa tt då tyckte vi ju att de var de allra sötaste små skrynkliga bebisar vi någonsin skådat. Nu såhär i efterhand, inser vi ju att de är ju så mycket sötare med lite hull och öppna ögon. De var ju som små kattungar, helt igenknipta ögon. Men ändå våra guldklimpar.

 

7. Vart sover era barn?

Vi har från första stund låtit dem sova i sin egen säng och det har gått super. Om vi bortser från att de fortfarande vaknar upp nattetid pga nattavsaknad, eventuellt minimalt vällingintag, eller bara nattskräck/mardröm. Har världens bästa karl som tar allt som sker nattetid att jag inte längre reagerar på ljud från dem på natten utan somver gött igenom hela. Älskade karl!

 

8. Hur har ni delat/gjort med föräldraledigheten hos er?

Jag har varit hemma större delen. Första fem månaderna var vi hemma tillsammans och jag vet ärligt talat inte hur jag hade klarat mig annars. Det var guld värt. Resterande året har jag varit hemma. Vi har ju kvar föräldradagar som karln förmodligen kommer utnyttja.

 

9. Vad är det bästa med att vara förälder?

Kärleken. Tror alla föräldrar känner så. Hur kan man älska någon så enormt mycket? Jag kan bli så larvigt stolt över dessa små liv. Kan liksom börja böla för minsta framsteg/gest/ord/rörelse. Visst finns det stunder då jag gärna skulle gå hemifrån och bara andas, men de goda stunderna överväger ju dessa.

631. Mormor

Spännande. Ska Max och Lisa kunna leka tillsammans?
Grabbarna älskar sin mormor. Vi brukar Skypa med mormor och morfar och kopplar då datorskärmen till tv:n så kidsen kan se dem på storbildsskärm. Detta har lett till att så fort vi närmar oss datorn eller tv:n pekar Leon och säger; Mommo! Mommo! Även när det ringer i mobilen eller om vi ringer så tror han att följden ska bli att vi skypar med mormor sedan. För oftast ringer vi varandra på mobilen och säger åt den andra att logga in. Kan ju säga att han blir lagom besviken då vi inte slår igång tv:n eller datorn efter ett telefonsamtal :)
När mormor väl kommer på besök (hon och morfar bor ju på andra sidan landet) är hon väldigt populär. Senast hade hon med sig en bok som Julian ville att hon skulle läsa om och om igen.

630. Catch up

Det har väl inte hänt jättemycket sedan senast jag skrev. Har jobbat lite, vabbat lite, städat lite, nyst mycket, snytit mig ofta. Själva då? Vad har ni gjort? Känner ni av pollen? De har ju gått ut med varningar att det är rejäla pollenmängder i år. Hurray.
Vi njuter av att värmen är här, så gott som. Efter dagis ser vi till att vara ute en liten extra stund innan det är dags att gå in och fixa middag. Det är ju underbart. Mer sol åt folket.
Hittade lite körsbärsblom häromdagen och försökte mig på det där med motljus. Har inte riktigt fått till det än.

629.

Langar upp två bilder som är på dagen exakt ett år sedan.
Jag måste börja ta med mig kameran lite mer. Har ju liksom inga bilder att lägga upp till mina inlägg.
Hur som helst så har vi (läs;jag) påbörjat vårstädningen här hemma. Tvättat fönster, tvättat och nu jäklar ska här röjas och rensas. Vi har så mycket skit som vi kan göra oss av med. Jag förstår inte varifrån allt kommer. Har även ett litet projekt som snurrar i mitt huvud som jag hoppas kunna bli verklighet inom någon månad. Återkommer mer om det då.
Älskar dagar som dessa, trots att jag till större del spenderar denna inomhus på grund av att HELA lägenheten ska cleanas. Och mycket på grund av denna pollenallergi. Man ser ju ändå solljuset och det gör mig så enormt jäkla lycklig. Igår när klockan var nio på kvällen hade solen inte gått ner än. Det är lycka.