632. Lista

Ni som följt mig ett tag vet att jag gillar listor. Denna lista kanske kan vara intressant för er som följer mig som väntar barn, för er som väntat barn (både singular och plural) eller för er som bara älskar att läsa vad jag tycker och tänker ;)

 

1. Vad var det värsta som hände under förlossningen ?

Inget allvarligt hände under själva förlossningen, allt flöt på precis som det skulle. Dock var tiden efter snittet (när jag lågf på uppvaket) de längsta två timmarna i mitt liv. Och efteråt upptäcktes ju lite komplikationer som svårigheter med andning, svårt att hålla värmen, svårt att hålla blodsockernivån på rätt level och hjärtrusningar. Men nu är allt detta under kontroll.

 

2. Och det bästa (förutom att bebisarna kom ut)?

Att jag kände mig så trygg. Var endast nervös för hur det skulle kännas (mentalt) att de öppnar min mage och plockar ut två barn, bara sådär.

 

3. Hur startade din förlossning?

Hmm, vet inte riktigt när man räknar att en förlossning börjar när man snittas. Är det när de gör snittet? När man får ryggbedövningen? Är det när vattnet går? I så fall så var det när mitt vatten gick.

 

4. Vad hade ni aldrig klarat er utan under spädbarnstiden?

Våra nära och kära. Vilken enorm jäkla hjälp vi fick (och fortfarande får). Herre min je vilka änglar vi har runt omkring oss. Kärlek.

 

5. Saknade du magen efter att den försvunnit?

Nej inte då, men nu börjar magen skrika efter barn hehe. Men hold your horses det är inget på g.

 

6. Tyckte du att dina bebisar var fina/söta första gången du såg dem?

Haha, vi har pratat om detta och sa tt då tyckte vi ju att de var de allra sötaste små skrynkliga bebisar vi någonsin skådat. Nu såhär i efterhand, inser vi ju att de är ju så mycket sötare med lite hull och öppna ögon. De var ju som små kattungar, helt igenknipta ögon. Men ändå våra guldklimpar.

 

7. Vart sover era barn?

Vi har från första stund låtit dem sova i sin egen säng och det har gått super. Om vi bortser från att de fortfarande vaknar upp nattetid pga nattavsaknad, eventuellt minimalt vällingintag, eller bara nattskräck/mardröm. Har världens bästa karl som tar allt som sker nattetid att jag inte längre reagerar på ljud från dem på natten utan somver gött igenom hela. Älskade karl!

 

8. Hur har ni delat/gjort med föräldraledigheten hos er?

Jag har varit hemma större delen. Första fem månaderna var vi hemma tillsammans och jag vet ärligt talat inte hur jag hade klarat mig annars. Det var guld värt. Resterande året har jag varit hemma. Vi har ju kvar föräldradagar som karln förmodligen kommer utnyttja.

 

9. Vad är det bästa med att vara förälder?

Kärleken. Tror alla föräldrar känner så. Hur kan man älska någon så enormt mycket? Jag kan bli så larvigt stolt över dessa små liv. Kan liksom börja böla för minsta framsteg/gest/ord/rörelse. Visst finns det stunder då jag gärna skulle gå hemifrån och bara andas, men de goda stunderna överväger ju dessa.

Postat av: J - tvillingmamma
2012-05-08 @ 17:43:56

Jag hoppas du inte har något emot att jag härmade dig lite...:-)

Kram

Postat av: Malin - Mamma till Alice & Lowe
2012-05-09 @ 08:06:18

Vad roligt att du klickade dig in på min blogg! :) Och tack så mycket för dina ord, så roligt att du skrev så jag hittade hit också!

Jätte fin blogg har du, kommer verkligen hamna på min bloglovin lista!Kram

Postat av: Malin - Mamma till Alice & Lowe & lillasyster i magen! <3
2012-05-16 @ 21:36:18

Kanske snor den av dig om det är okej? :)

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

     Kom ihåg mig?